Kurs A - Kopper/ små vaser ol.

Kopper, krus eller små vaser i steingods/porselen
Kurspakke A - NybegynnerPå dette kurset gir vi deg grundig opplæring av håndverksteknikkene.


Dag 1

Grunnarbeid

Demonstrasjon og opplæring i platearbeid til kopper og andre sylinderformede beholdere - selve grunnarbeidet for en stabil form. Vi klargjør mønster til de to valgfrie modellene som skal lages.


Dekor og mønsterarbeid

Demo og opplæring i platearbeid til sylinderformede modeller. Gjennomgang av fargefoliering som gir muligheter til  å tilføre ekstra farge/mønster på produktet, både ensfargede felt og marmorerte flater.  Alle lager klar leireplater i ønsket farge og eventuelt mønster (valgfritt) denne gangen.


Vi har den fine og hvite porselensleira, samt egenproduserte steingodsleirer i forskjellige farger du kan velge :  Sand, sval (lys grå-grønn-blå), nugat, mokka, rust (rødlig) og hav (dyp blågrå)


Dag 2 

Formings-teknikken

Demo og opplæring i hvordan bygge en sylinderform. Vi går gjennom produksjonen sammen fra A-Å.

Alle former et produkt. Med eller uten hank/bulk/"stempel-knapp"Dag 3

Repetisjon av formings-teknikken

Introduksjon til hvordan bygge en sylinderform. Alle former et produkt hver. Med eller uten hank/bulk/"stempel-knapp."


Detaljer og pussing

Vi pusser det første produtet. Avtale pussing av andre produkt for deltagere som avslutter etter denne økten. Pussing kan bestilles for tilleggspris.


Tidistudio design i former og mønster


Vi har den fine og hvite porselensleira, samt egenproduserte steingodsleirer i forskjellige farger du kan velge i. Sand, nugat, mokka, rust (rødlig) og hav (dyp blågrå).


Som deltager i Tidistudio kan du fritt  benytte våre mønsterdesign. For sylinderformede kopper og små vaser viser vi et par dekorforslag med fargefoliering som teknikk. Dette er dekorer som er greie å utføre, og de setter et vakket preg på produktet.Vi har lagt innsats i å komme frem til disse løsningene med tanke på teknikk, design og produktets endelige kvalitet.


Har du egne ideer for mønster/dekor, er du velkommen til å lage din variant. Vær da oppmersom på at tiden vi bruker i studio primært er satt av til håndverket. I mange tilfeller er det beste å følge oppskriften første gang.


Pris: Kr. 2000,- inkl. materialutgifter hvor også brenninger og glasering inngår i prisen.

NB! Sylinderformede beholdere glaseres på innsiden. Ønsker du også utsiden glasert så ordner vi det for kr. 30,- pr. enhet.


Etter kurset  kan du få tilgang til Tidistudio, og booke egen-tid-i-studio. Her har du en unik mulighet til å  lage nye varianter av kopper, små vaser eller lysholdere. Mulighetene er mange.  


ETTER KURS


Kjøp klippekort og book egentid i studio. Etter gjennomført kurs kan du fortsatt komme i Tidistudio å lage flere og nye varianter av modellene du nettopp har lært.