Kurs C - Fat

Fat i steingods og porselenKurspakke C - Nybegynner

Mandag 17. og 24. oktober.


Kl.18.45 - 21.15 -begge dagene.På dette kurset gir vi deg grundig opplæring av håndverksteknikkene.


Dag 1

Grunnarbeid

Demonstrasjon og opplæring i platearbeid av store format med vekt på skjøting og kjevleretning - selve grunnarbeidet for en stabil form.


Dekor og mønsterarbeid

Fargefoliering med mulighet for ensfargede flater,  marmorerte flater, samt flater med struktur. Alle lager sine plater til et stort fat / to små fat / to mellomstore tallerkener.Dag 2 

Formingsteknikken

Leireplater formes  og finkuttes i en dobbel pressform. Vi går gjennom produksjonen sammen fra A til Å. 


Detaljer og pussing

Gjennomgang av pussing av produktet.


Tidistudio design i former og mønster


På kurset kan du lage fat i steingods og porselen.Hovedmaterialet er sandfarget steingods. Innsiden er behandlet med pigmentert porselen. Alternativt kan du lage talleren i steingods.


Som deltager i Tidistudio kan du fritt  benytte våre mønsterdesign. For modellene Skup 4 og 5 (lite og stort fat) samt Flat-skup (tallerken)  tilbyr vi dekormønstrene "Dots" (prikkene) og Lines (stripene). Dette er dekorer som er greie å utføre. I tilleg vil vi vise deg hvordan du lage marmorerte overflater - det setter et nydelig og  naturli preg preg på produktet.


Vi har brukt tid på å komme frem til disse løsningene med tanke på teknikk, design og  produktets endelige kvalitet. 


Har du egne ideer for mønster/dekor, er du velkommen til å lage din variant. Vær da oppmersom på at tiden vi bruker i studio primært er satt av til håndverket. I mange tilfeller er det beste å følge oppskriften første gang. 


Pris: Kr. 1750,-   inkl. materialutgifter hvor også brenninger og glasering inngår i prisen.

NB! Fatene Skup 4 og 5  glaseres ikke. Tallekener glaseres.Etter kurset kan du få tilgang til Tidistudio, og booke egentid i studio. Her har du en unik mulighet til å lage nye varianter av tallerkener og fat til gunstige priser. Mulighetene er mange.


ETTER KURS


Kjøp klippekort og book egentid i studio. Etter gjennomført kurs kan du fortsatt komme i Tidistudio å lage flere og nye varianter av modellene du nettopp har lært.